Zie je onderweg een felgekleurde kit voorbijkomen en je moet een gokje wagen, dan zou ik mijn geld zetten op het merk Alé. Dit Italiaanse merk heeft een zeer uitgebreide collectie. Sommige kits zijn schreeuwend fel en opvallend, andere wat minder in het oog springend maar er zit altijd wel iets van herkenbaar neon in. Met zomers weer test je een zomers setje. Wij kregen Strada-kit opgestuurd en deze is geschikt voor warme zomerdagen. De jersey, broek en de matchende sokken van het type Strada vallen in het middensegment van Alé.

Jersey

Eerst de jersey om van boven naar beneden te werken. Hoewel dit een zomerkit is overheerst het zwart in de outfit. Pas later stelde ik mezelf de vraag of dit een goede combinatie is, veel zwart en zomer. Ik heb er tijdens de warme dagen en het klimmen in Italië en Spanje geen hinder van ondervonden. Ja, het was warm maar het shirt heeft ook voldoende ventilatie. De zwarte-gele top heeft een drietal traditionele zakken én een extra zak die je kunt afsluiten. Ik kan zo’n afsluitbaar zakje altijd waarderen – voor kleingeld of een ID-kaart. Aan het uiteinde van de mouwen ontbreekt een stuk anti-slip. Aan de achterkant, onderaan de rug, bevindt zich wel een strook om de jersey op zijn plek te houden. Bij mijn maat M die prima om mijn armen zat heb ik het ontbrekende anti-slip niet gemist. Ik ondervond gedurende mijn ritten geen irritatie van een langzaam omhoogtrekkend shirt. Een stuk reflectie mist op het shirt. Dit zal bewust gedaan zijn omdat het een zomeroutfit is. Het shirt van het type Strada is in vier verschillende kleuren te koop.

Broek

We zakken een verdieping en nemen de broek onder de loep. Wat gelijk opvalt zijn de banden die over je schouder lopen. Deze zijn namelijk geheel voorzien van het rubberachtige anti-slip. Dit soort delen zie je vaak aan onderaan de broekspijpen om alles op zijn plek te houden. Voor het eerst dat ik dit toegepast zie op deze manier. Het ontbreekt bij het shirt en is extra aanwezig bij de broek. Dit is een broek uit het middensegment van Alé, en zo beoordelen wij de zeem ook. Hij is niet slecht, maar ook niet top of the bill. De set is gedragen tijdens een lange dag in het zadel. Op de flanken van de Umbrailpas en de Stelvio heb ik geschitterd in deze outfit. De Italiaanse kit voelde zich als een gehaktbal in een bord spaghetti bolognese. Lekker op zijn plaats dus. Na een zware dag met veel kilometers en hoogtemeters besef je wel dat er betere zemen te koop zijn, maar voor het middensegment presteert hij boven verwachting. De uiteinden van de pijpen zijn van anti-slip voorzien. Met al mijn gebuffel bergop bleef de broek keurig op zijn plaats zitten. De broek in is in dezelfde kleuren verkrijgbaar als het shirt. Rood, blauw, oranje en geel.

Sokken

De gele sokken vallen net boven mijn enkel. Over de opvallende gele rakkers valt verder weinig specifieks te zeggen, behalve dat ze het geheel afmaken. Op Het is Koers is al eerder een stuk verschenen over #sockdoping en dat is niet voor niets. Met zo’n kleurencombinatie wil je ook een bijpassend setje sokken hebben. Voor 13 euro extra stap je volledig in stijl op je de fiets. Doen! Sokken zijn in diverse soorten en maten te koop, zodat je je eigen combinatie kunt maken. Wil je ook voor #kitdoping gaan dan kun je deze set mooi combineren met de eerder geteste baselayer van SIXS.

De prijzen van de set zijn aantrekkelijk. De kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is het geld zeker waard:

  • Broek Strada: € 98.60
  • SS jersey Strada: € 109.90
  • Sokken: € 13.00

De set heb ik de hele zomer aangehad en is dus ook vaak gewassen. Hij blijft mooi en heeft nog geen tekenen van pillen, vaalheid of andere slijtage. Na het testen van deze middenmoter ben ik benieuwd naar het hogere segment van Alé. Je krijgt bij dit Italiaanse merk waar voor je geld.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragAlé Strada kit

7.6

Comfort

8.0/10

Zeem

7.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Afwerking

7.5/10