Rifugio Barbara Lowrie.

Eén van de steilste beklimmingen van Italië.

Een waar monster van 9,4 kilometer aan 11,2% gemiddeld. Een oude militaire toegangsweg naar een toevluchtsoord in de rauwe Alpen. De klim van de vorige aflevering is er niks bij. Het bijzondere aan deze beklimming is dat niemand hem kent. Dit goed bewaarde geheim breng ik nu aan het licht.

In deel twee van mijn special over steile klimmen ga ik het gevecht aan met deze Barbara. Zonder twijfel mijn zwaarste beklimming ooit. Wat heb ik hier afgezien. Vergeet de Zoncolan of de Mortirolo. Deze klim is vele malen mooier dan de bekendere steile joekels van Italië. Dit is er één voor op je bucketlist (wel een goed verzet meenemen en een extra paar remblokjes).

Voor meer van dit, Volg mij op Instagram!

De rit: https://www.strava.com/activities/5714971227

De klim: https://climbfinder.com/nl/beklimmingen/grange-del-pis-rifugio-barbara-lowrie-bobbio-pellice

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of steun ons middels een donatie!

Douwe Doorduin